Višekriterijsko upravljanje vjetroagregatom
Glavni izbornik

Početna stranica
Obavijesti
Opis projekta
Projektni tim
Objavljeni radovi
Disertacije
Linkovi
Kontakt
Interno

prazno

FER

prazno
KI

prazno
NZZ


Obavijesti hr en

Okrugli stol Obnovljivi izvori energije, napredne energetske mreže i energetska učinkovitost održan na FER-u

Dana 18. travnja 2011. održan je na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva Okrugli stol Obnovljivi izvori energije, napredne energetske mreže i energetska učinkovitost u organizaciji devet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektortehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Građevinski fakultet, Arhitektonski fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Šumarski fakultet, Agronomski fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet) i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Slikovno-zvučni zapis događaja dohvatljiv je na ovoj poveznici. Zaključci Okruglog stola iznijeti su u Deklaraciji s Okruglog stola koju su 19. travnja 2011. na rektoratu Sveučilišta u Zagrebu potpisali dekani navedenih devet fakulteta uz prisustvo rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alekse Bjeliša. Preslika deklaracije može se preuzeti ovdje.

Opširnije


Posjet dekana elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj LARES-u

U petak, 28. siječnja 2011. godine, na FER-u se održao sastanak dekana hrvatskih fakulteta koji u svojem programu obrađuju područja elektrotehnike i računarstva. Na sastanku su sudjelovali prof.dr.sc. Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Kilić, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Barišić, prodekan za poslovne odnose Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i prof.dr.sc. Perić, dekan FER-a s prodekanima, kao domaćini sastanka.
U sklopu sastanka, dekanima je predstavljen Laboratorij za obnovljive izvore energije.

Opširnije


U LARES-u održan sastanak rektora Sveučilišta s dekanima FSB-a i FER-a

U srijedu 22.12.2010. održan je sastanak u Laboratoriju za obnovljive izvore energije na FER-u na kojem su nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš, prorektorica prof.dr.sc. Melita Kovačević, prorektor prof.dr.sc. Bojan Baletić te dekani Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc. Nedjeljko Perić i prof.dr.sc. Ivan Juraga s prodekanima. Na sastanku se raspravljalo o pripremama okruglog stola pod nazivom Obnovljivi izvori energije, napredne mreže i energetska učinkovitost koji će se održati u ožujku 2011.
Okrugli stol će se dominantno fokusirati na pokretanje multidisciplinarnog istraživačko-razvojnog programa koji bi rezultirao naprednim konceptima i tehnološkim podlogama za razvoj energetske industrije u Hrvatskoj u sferi obnovljivih izvora energije. Također, ukazat će se i na značaj obnovljivih izvora energije u kontekstu energetske učinkovitosti i izgradnje naprednih energetskih mreža (smart grids) te na strukturne izazove transportnih sredstava/sustava i zgradarstva povezano s obnovljivim izvorima energije. Okrugli stol organiziraju tehnički i biotehnički fakulteti sveučilišta u Zagrebu: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Građevinski fakultet, Arhitektonski fakultet, Agronomski fakultet, Šumarski fakultet te Prehrambeno biotehnološki fakultet.

Opširnije


Arhiva

 
Copyright © 2011. MULTIWIND. All rights reserved.