Višekriterijsko upravljanje vjetroagregatom
Glavni izbornik

Početna stranica
Obavijesti
Opis projekta
Projektni tim
Objavljeni radovi
Disertacije
Linkovi
Kontakt
Interno

prazno

FER

prazno
KI

prazno
NZZ


Arhiva hr en

Britanski veleposlanik posjetio LARES

U utorak 12. listopada 2010. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, g. Alex Neumann iz britanskog Nacionalnog centra za obnovljive izvore energije (Narec) održao je predavanje Renewable Energy: British Perspective. Predavanje su organizirali britansko veleposlanstvo, FER te IEEE PES. Tom prigodom su britanski veleposlanik David Blunt i g. Neumann posjetili Laboratorij za obnovljive izvore energije.

Opširnije


Prof.dr.sc. Nedjeljko Perić novi dekan FER-a

Na 597. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća FER-a održanoj 21. travnja 2010, voditelj projekta prof.dr.sc. Nedjeljko Perić izabran je za novog dekana FER-a. Čestitamo!


Predstavljen LARES na NI danima znanosti i istraživanja

U četvrtak 15. travnja 2010, na NI danima znanosti i istraživanja, prof.dr.sc. Željko Ban održao je predavanje na temu Primjena NI opreme za upravljanje u Laboratoriju za obnovljive izvore energije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Prezentacija s predavanja dostupna je na ovoj poveznici.


Veleposlanik Kanade u RH posjetio LARES

U ponedjeljak 7. prosinca 2009, u sklopu posjeta Fakultetu elektrotehnike i računarstva, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Edwin L. Loughlin posjetio je Laboratorij za obnovljive izvore energije. Veleposlanik je pokazao veliko zanimanje za obnovljive izvore energije i istraživanja u laboratoriju te nam je poželio uspjeh u budućem radu. Nekoliko slika s posjeta možete pogledati u nastavku obavijesti.

Opširnije


Posjet delegacije iz Tadžikistana LARES-u

U utorak 24. studenog 2009, delegacija iz Tadžikistana posjetila je Laboratorij za obnovljive izvore energije. Povod posjeta je unaprijeđenja gospodarske suradnje između Hrvatske i Tadžikistana što uključuje i znanstveno tehničku suradnju između sveučilišta. U nastavku obavijesti možete pogledati par slika.

Opširnije


Mate Jelavić nagrađen za uspješnu doktorsku disertaciju

Na svečanoj proslavi Dana fakulteta u petak 20. studenog 2009, dr.sc. Mati Jelaviću dodijeljena je Srebrena plaketa "Josip Lončar" za posebno uspješnu doktorsku disertaciju te Godišnja nagrada "Končar" za doktorsku disertaciju koja sadrži istaknuta znanstvena dostignuća iz područja tehničkih znanosti s primjenom u industriji. Čestitamo!!

Opširnije


Prof.dr.sc. Nedjeljku Periću dodijeljena nagrada Fran Bošnjaković

Na svečanoj Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u utorak 3. studenog 2009, prof.dr.sc. Nedjeljku Periću dodijeljena je nagrada Fran Bošnjaković za osobite zasluge za promicanje automatike kao temeljne grane u području tehničkih znanosti, za odgoj mladih stučnjaka u području automatike te posebice za izniman prinos istraživanju, razvoju i primjeni novih strategija upravljanja složenim tehničkim sustavima. Čestitamo!

Opširnije


Vjekoslav Solić obranio diplomski rad

U utorak 20. listopada 2009. Vjekoslav Solić uspješno je obranio diplomski rad pod nazivom Regulacija sile potiska na rotor vjetroagregata pri jakim vjetrovima. Čestitamo!!

Opširnije


Prof.dr.sc. Nedjeljko Perić sudjelovao na NI Energetskom forumu

Na National Instruments Energetskom forumu održanom 17. rujna 2009. u Zagrebu, prof.dr.sc. Nedjeljko Perić održao je predavanje pod nazivom Izgradnja Laboratorija za obnovljive izvore energije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Na predavanju su istaknuti izazovi u upravljanju obnovljivim izvorima energije koji će se istraživati u Laboratoriju. Prezentaciju s predavanja moguće je pogledati na ovom linku.


Krešimir Vrdoljak obranio doktorsku disertaciju

U petak 10. srpnja 2009. Krešimir Vrdoljak uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod nazivom Primjena kliznog režima upravljanja u sekundarnoj regulaciji frekvencije i djelatne snage razmjena elektroenrgetskih sustava. Čestitamo!!

Opširnije


Održan sastanak projektnog tima

Dana 17. srpnja 2009. održan je sastanak projektnog tima na kojem je Tamara Radošević, dipl.ing prezentirala dosadašnje rezultate vezane uz upravljanje generatorom i frekvencijskim pretvaračem vjetroagregata te njihovoj interakciji s elektroenergetskom mrežom.
Prezentacija je dostupna na internom dijelu stranice.


Novi diplomirani inženjeri i prvostupnici elektrotehnike

U srijedu 15. srpnja 2009. Marko Bošnjak, Nikola Hure, Tomislav Jelić, Miljenko Kokot i Vilim Kos uspješno su obranili svoje završne radove na temu upravljanja vjetroagregatom. Također, u četvrtak 16. srpnja 2009. Anton Marušić, Arno Ružička i Ivan Tibinac uspješno su obranili diplomske radove vezane uz projekt. Čestitamo!!
Više o njihovim radovima možete pročitati u nastavku obavijeti.

Opširnije


Mate Jelavić obranio doktorsku disertaciju

Dana 29. svibnja 2009. Mate Jelavić uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom Upravljanje vjetroagregatom s ciljem smanjenja dinamičkih opterećenja konstrukcije. Čestitamo!!

OpširnijePovratak

 
Copyright © 2011. MULTIWIND. All rights reserved.